اسانس ایران
عضویت | ورود | وضعیت کاربر: میهمان 
سبد خرید   تعداد: 0
|
قیمت: 0

 
بادام زمینی
  ترکیب شیمیایی:

بادام زمینی دارای موادی نظیر آراشین ،کوناراشین ، اسید فولیک ،اسید پانتوتنیک، ویتامینE  ، فیبر، مواد معدنی ، پروتئین و چربی است . در 100 گرم بادام زمینی بدون پوست مواد زیر موجود است:

ترکیب

  میزان

(میلی گرم)

ترکیب

  میزان

(میلی گرم)

آب

6

آهن

2

پروتئین

26

سدیم

5

چربی

48

پتاسیم

670

مواد نشاسته ای

16

ویتامین ب 1

1

کلسیم

600

ویتامین ب 2

0.15

فسفر

400

ویتامین ب 3

16

 

روغن بادام زمینی(در محدوده 60-45درصد) منبع غنی اسیدهای چرب غیراشباع اولئیک،پالمتیک و لینولئیک بوده ، اسیدآراشیدیک ترکیب خاص روغن بادام زمینی است. در کل 85 درصد چربی بادام زمینی از نوع غیراشباع(خوب) است. روغن بادام زميني كه به آراشيد معروف است در دنيا براي تهيه بهترين و مقوي ترين مارگارين كه از غذاهاي گران دنيا است بکار می رود.

    نکات مربوط به زراعت:

بادام زميني كه از دانه هاي خوراكي و روغني است نياز به زمين هاي حاصلخيز، سبك و رسوبي دارد كه زمين هاي كشاورزي آستانه اشرفيه حاصل از رسوبات رودخانه سفيد رود بوده و مكاني مناسب براي كشت اين محصول است.کشت بادام زمینی بسته به وضعیت اب و هوا از اردیبهشت ماه تا خرداد انجام می گیرد.بادام زمینی به شکل یک گل زرد پدیدار می شود ، بعد شکوفه داده و سپس پژمرده می شود.گلها خم شده و در خاک فرو می روند. بادام زمینی در زیر زمین شکل می گیرد .گیاه در اواخر مرداد و شهریور اما بیشتر در شهریور و مهر محصول می دهند.این گیاه گرما دوست بوده و به هوای گرم و آفتاب ، آب فراوان و یک فصل رشد بدون یخبندان دویست روزه احتیاج دارد. گلهای گیاه کامل و خودگشن می باشد و دگرگشنی به فعالیت حشرات بستگی دارد ولی از هنگام گرده افشانی تا دو هفته قبل از رسیدگی به کمبود رطوبت خاک حساس می گردد ، اگر چه از نظر حاصلخیزی خاک بسیار کم توقع است و در خاک های شنی فقیر با مادة آلی کم عملکردی کاملاً اقتصادی دارد.           
تناوب زراعی:

 در انتخاب تناوب زراعی بادام زمینی می بایستی به دو نکته توجه داشت :

 الف) بادام زمینی ممکن است در خاک های فقیری کاشته شود که برای سایر محصولات مناسب نباشد .

ب) این گیاه مقدار زیادی از مواد غذایی خاک را می گیرد . زیرا بقایای گیاهی نیز از زمین خارج می گردد . بادام زمینی در بعضی از بیماری های خاکزی مانند بوته میری باکتریایی با گیاهان تیرة گوجه فرنگی مشترک است . مثال هایی از تناوب های بادام زمینی عبارتند از :‌     
بادام زمینی ـ ذرت خوشه ای ـ پنبه ـ آیش        
بادام زمینی ـ ( کود سبز ) ، پنبه ـ ذرت خوشه ای

کود شیمیایی:

 بطور کلی هر یک تن بادام زمینی ( نیام کامل ) با 5/1 تا 2 تن علوفه همراه آن حدود 60 تا 75 کیلوگرم ازت ، 10 تا 15 کیلوگرم اکسید فسفر ، 40 تا 50 کیلوگرم اکسید پتاسیم و 40 تا 50 کیلوگرم اکسید کلسیم از خاک خارج می کند . چنانچه کود شیمیایی زیادی برای محصول قبل مصرف شده باشد به اضافه کردن کود به زمین بادام زمینی نیازی نیست. حداقل درجه حرارت خاک برای جوانه زدن بادام زمینی حدود 10درجة سانتی گراد است .   
آبیاری:

 حساسیت به کم آبی و نیاز به آب در بادام زمینی از زمان تشکیل جوانه گلها تا نزدیک به دو هفته قبل از رسیدگی زیاد است .
کنترل علفهای هرز:

در این رابطه می توان از علف کش هایی نظیر امولسیون 43 درصد آلاکلر(لاسو) به میزان  4 تا 5 لیتر یا امولسیون 48 درصد یفلورالین در محدوده 1/2 تا 1/8 لیتر در هکتار بصورت قبل از کاشت استفاده بعمل آورد . این علف کش ها محصول را 2تا 3 ماه بعد از مصرف در برابر اکثر علفهای هرز محافظت می کنند.   
آفات و امراض:

بعضی از آفات عمومی مثل زنجره باقلا ، کرم غوزه پنبه و پروانه کارادینا به بادام زمینی نیز خسارت وارد می سازد . بیماری لکه برگی بادام زمینی عامل بیماری قارچی بنام cercospora personata که روی بقایای گیاهی آلوده ، زمستان گذرانی نموده و اسپور آن توسط باد منتشر می گردد. پوسیدگی پایه تخمدان ، ریزش برگ ها و نیام ها و یا کوچک ماندن نیام ها از نتایج این بیماری می باشد. کنترل بیماری با استفاده از ارقام مقاوم ، تناوب حداقل سه ساله ، تقویت محصول و بالاخره استفاده از سموم قارچ کش امکان پذیر است .

برداشت:

زمان برداشت با آثار زردی خفیف برگ ها و بررسی نیام ها مشخص می شود.در برداشت مکانیزه ابتدا قسمت های هوائی را با علف زن ( موژر ) قطع کرده و سپس با دستگاهی مشابه دستگاه برداشت سیب زمینی و در صورت عدم دسترسی به این دستگاه با دستگاه معمولی برداشت سیب زمینی بادام ها را خارج کرده و بصورت ردیفی روی زمین قرار می دهند .

  خواص سلامت بخش:

میزان انرژی ، قابلیت هضم و کیفیت پروتئین دانه بادام زمینی بسیار زیاد می باشد. بطور کلی خواصی نظیر کاهش میزان کلسترول بد خون و در نتیجه پیشگیری از بروز بیماری های قلبی وعروقی ، بهبود درد معده ،تقویت ریه و طحال ، جلوگیری از یبوست، برطرف کننده سرفه خشک، تقویت قوای ذهنی، نرم کننده سینه، و کمک به هضم غذا در رابطه با مصرف بادام زمینی ثابت شده است.

  کاربرد :

تولید روغن های نباتی هیدروژنه صاف(شورتنینگ)، مارگارینها، مایونز ،طباخی،سرخ کردن عمیق مواد غذایی و  روغن سالاد از مهمترین کاربرد های بادام زمینی است ضمن آنکه یکی از مصارف مهم ارقام کم روغن بصورت آجیل می باشد. ازکنجاله بادام زمینی که حاوی 40 تا 50 درصد پروتئین باکیفیت است بعنوان مکمل پروتئین در جیره دام استفاده می شود.علوفه بادام زمینی حدود 7 درصد پروتئین دارد و برای تغذیه دام بسیار مطلوب است ولی کیفیت علوفه به روش خشک کردن و جمع آوری آن و بخصوص میزان برگ بستگی دارد .در رابطه با محصولات جانبی ، از شاخه ها و برگهای بادام زمینی برای تغذیه گاوها و گوسفندان استفاده می شود.پوست های گیاه در مقیاس بالا برای کاشت گیاه اندوخته می شود که محتوی ساقه،بادام های خراب،دانه های نارس و آلوده می باشد.این پوست ها عمدتا برای تولید سوخت به جهت تولید بخار و تامین الکتریسیته بکار می رود.در بازارهای محدود از پوست بادام زمینی در خوراک ماکیان و نیز در هیزم های مصنوعی بهره می برند.

تاريخ تنظيم: جمعه 3 اردیبهشت ماه 1395
بستن پنجره